Fast jobb og snart fagarbeider

Fast jobb og snart fagarbeider

Mebrahtom Kiflemariam besøkte Mulighetshuset for å melde seg opp til fagprøven som praksiskandidat helsefagarbeider. Helsefagarbeider er et lovregulert yrke og det kreves autorisasjon for å kunne utøve dette yrket i Norge.

Mulighetshuset tømmersaks

Publisert

Vi deler gleden over at Mebrahtom har fått 100% fast jobb i Sandefjord kommune som helsearbeider, og fagprøven er rett rundt hjørnet. Han har jobbet effektivt og målrettet for å kunne ta fagbrevet så raskt som mulig, og fikk tilbud fra hele tre virksomheter i kommunen etter kort tid i Mulighetshuset. Nå skal han prioritere Forsmannsenteret, der han trives godt med både mennesker og arbeidsoppgaver. Han forteller at han fortsetter å lære nye ting, og at han liker å utvikle seg faglig med nye arbeidsoppgaver. 

Mebrahtom har kombinert opplæring i helsearbeiderfaget på K2, tverrfaglig skriftlig eksamen og relevant praksis fra arbeidslivet. Totalt hele 8700 timer, eller 5 år, skal dokumenteres for å kunne ta fagprøven. 

I praksiskandidatordningen er riktig dokumentasjon fra arbeidsgiver avgjørende. I møte med deltakere på Mulighetshuset opplever vi at mange mangler attester på tidligere arbeidsforhold, og det er et viktig skritt på veien mot fagbrev å skaffe seg arbeidsattester. Dokumentasjon fra arbeidsgiver må inneholde startdato, ev. sluttdato, stillingsprosent, eventuelt antall timer, stillingsbeskrivelse og beskrivelse av arbeidsoppgaver. Attesten må ha bedriftslogo/bedriftstempel og underskrift av arbeidsgiver eller autosignatur. Et godt tips til alle som søker jobb eller ønsker å ta et fagbrev er å skaffe denne dokumentasjonen så fort som mulig. Arbeidsattester kan være gull verdt!

Les mer om ordningene Praksiskandidat og Fagbrev på jobb her: 

Vestfold og Telemark fylkeskommune - Fagbrev som voksen (vtfk.no)